Foredrag med tidligere hospitalspræst Christian Juul busch

Landsforeningen Mistet Barn inviterer til foredrag med med tidligere hospitalspræst Christian Juul Busch “Sorgens nødvendige fortælling”.

Et menneskes liv kan forstås som de fortællinger, der kan fortælles om det. Når man venter et barn venter man at få ”verdens dejligste fortælling”. Mister man sit barn, så får man i stedet ”verdens tungeste fortælling”. Når vi mister et menneske, vi er knyttet til, må vi skabe ”sorgens nødvendige fortælling”. Vi vil tale om, hvordan forældre, der mister et barn, kan skabe ”sorgens nødvendige fortælling”.

Foredraget vil tage udgangspunkt i en fælles samtale og et narrativt begreb om sorg.
Sorg er en naturlig reaktion på tab og trusler om tab. Derfor er det relevant for alle, der oplever tab og truslen om tab, at forholde sig teoretisk og praktisk til begrebet sorg. Der har gennem de seneste år været rejst en solid kritik af de sorgteorier, som alene anser det for væsentligt at ”give slip” og komme videre uden den, man har mistet – de følelsesforløsende teorier. Vi vil tale om alternative måder at forstå sorg på. Bl.a. vil vi beskæftige sig med vigtigheden af at fortsætte båndene til den, som er mistet, ’continuing bonds’.

Ligeledes vil foredraget beskæftige sig med Stroebe & Shut’s ’Tospors-model’ som udtryk for de nye tendenser i sorgforskningen. Den seneste udvikling beskriver et væsentligt supplement til den hidtidige forståelse af sorgbegrebet.

I foredraget vil Christian beskæftige sig med sorg ud fra et eksistentielt og narrativt perspektiv og formen vil være oplæg til fælles samtale.

Om Hospitalspræst Christian Busch, Rigshospitalet.
Chr. Busch har været præst på Rigshospitalet de sidste knapt 33 år. Før dette har han været præst på amtssygehuset i Glostrup og i Vestre Fængsel. Han har været aktiv i Foreningen for Palliativ Indsats fra oprettelsen i 1990 og medlem af bestyrelsen til 2002, ligesom han har været medlem af bestyrelsen for Nordisk Forening for Palliativ Vård i samme tidsrum og dens formand i syv år. Medlem af Sundhedsstyrelsens følgegruppe for den palliative indsats i Danmark til gruppens nedlæggelse i 2006, medlem af Kræftens Bekæmpelses Patientstøtteudvalg siden 2003-2011 og siden 2003 medlem af redaktionen for Nordisk Tidsskrift for Palliativ medisin, Omsorg, som udgives i Norge. Han er pt frikøbt ½-tid i 2 år for at arbejde med sorggrupper i folkekirken’. Han var 2013-15 projektleder for ’Sorggrupper i folkekirken’. Og har været med til at redigere bogen ’Giv sorgen ord’ Sorgkultur i forandring. Munksgaard 20.

Tilmelding
Det er gratis at deltage. Foredraget henvender sig til forældre, der har mistet et barn, deres pårørende, og andre med interesse i emnet.

Tilmelding til aarhus@mistetbarn.dk eller på telefon +45 6169 7871

Dato

13. december 2023
Udløbet!

Tid

19:00 - 20:30

Sted

Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv medlem

Tilmelding

* skal udfyldes
( Måned/år)

Vælg venligst, hvordan du ønsker at høre fra Landsforeningen Mistet Barn:

Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at klikke på linket nederst i vores email. Ønsker du mere information om vores privatlivspolitik, så besøg venligst vores hjemmeside.

Vi bruger Mailchimp til at håndtere vores nyhedsmails. Læs mere om MailChimps privatlivspolitikker.