Foredrag i Aarhus “Kroppen husker også sorgen”

Kroppen husker også sorgen

Når man som forældre mister sit barn, er verden forandret for altid. Man kan erfare, at sorgen ikke forsvinder, for den sætter sine tydelige spor i kroppen, i form af spændinger, tankemylder og ubehag.

 

Nogle forældre har beskrevet det som om, de er i ”en fremmed krop”. Men det er også i kroppen vi mærker kærligheden til dem vi har mistet.

 

Den gængse forståelse af sorg er, at det er noget, vi oplever med vores tænkende hjerne, og som lindres med psykologien. Men sorgen er meget mere, for vi mærker den også i vores krop, hvor sorgen lagres ordløst og er med os resten af livet.

 

Michelle Gry Vad og Thit Kjemtrup er psykomotoriske terapeuter og inviterer dig til et foredrag, hvor vi netop udfolder, hvordan kroppen bærer på en vigtig erfaring om sorgen, og om hvordan man kan sætte ord på det man mærker. I vores bachelorprojekt har vi dykket ned i dette emne og indset, at vi som hele mennesker er nødt til at anerkende, at sorgen også manifesterer sig i kroppen.

 

Vi flytter fokus fra den traditionelle tilgang, der primært fokuserer på psykologiske faktorer, til en mere helhedsorienteret og kropslig tilgang. Ved at lytte til kroppen og forbinde os med den, kan vi finde en ny vej i sorgen, samtidig med at vi bliver fortrolige med ”vores forandrede krop”.

 

I løbet af foredraget vil vi præsentere metoder til, hvordan du kan få kontakt til den del af sorgen som er lagret i kroppen. Foredraget vil være en blanding af teori, lette øvelser, inddragelse af jeres egne erfaringer og erfaringsudveksling.

 

Du vil have mulighed for at snakke med Landsforeningen Mistet Barns kontaktpersoner efter arrangementet, som selv har mistet et barn.

 

Dato og tid: Onsdag, d. 22. maj kl. 19 – 21

 

Sted: Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C, Lille sal

Foredraget henvender sig til forældre, der har mistet et barn, pårørende og netværk, fagfolk og andre med interesse i emnet.

Deltagelse er gratis, men send gerne en tilmelding på aarhus@mistetbarn.dk så er der en kop kaffe/te til dig.

Læs mere om foreningen og vores støttetilbud på www.mistetbarn.dk

Du er også altid, meget velkommen til at kontaktet vores koordinatorteam for en samtale eller hvis du har andre spørgsmål til foreningen.

 

Koordinatorteam
koordinator@mistetbarn.dk
Tlf.: +45 6169 7871

Dato

22. maj 2024
Udløbet!

Tid

19:00 - 21:00

Sted

Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv medlem

Tilmelding

* skal udfyldes
( Måned/år)

Vælg venligst, hvordan du ønsker at høre fra Landsforeningen Mistet Barn:

Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at klikke på linket nederst i vores email. Ønsker du mere information om vores privatlivspolitik, så besøg venligst vores hjemmeside.

Vi bruger Mailchimp til at håndtere vores nyhedsmails. Læs mere om MailChimps privatlivspolitikker.