Bliv frivillig

Landsforeningen Mistet Barn er en frivillig forening, hvor alle foreningens støttetilbud og fællesskabet drives af frivillige kontaktpersoner, sorggruppeledere og bestyrelse.

Vi har et sekretariat, der står for den daglige ledelse, herunder administration, kommunikation, koordinering og kontakten med foreningens frivillige rundt omkring i landet. Vi arbejder løbende med RådgivningDanmarks kvalitetsmodel for at sikre at vi som forening kan leve op til de krav, der i dag forventes af frivilligdrevet rådgivnings- og støttetilbud på socialområde.

For mange af Mistet Barns frivillige er det at være frivillig i netop denne forening noget, der kan være særligt meningsfuldt – et sted, hvor man „kan give noget tilbage‟ et sted hvor man på mange måde altid har sin søn eller datter med.

Det frivillige arbejde hos Mistet Barn

Kunne du godt tænke dig at høre mere om, hvordan du kan blive frivillig, kan du altid kontakte vores sekretariat, der kan fortælle mere om de mange opgaver, der er i foreningen.

Vi søger forældre og pårørende, der ønsker at være frivillige i foreningen, og her vil vi altid forsøge at matche opgaverne så de passer til det, som du kan finde interessant og meningsfuldt. Det kan være alt fra helt lavpraktisk opgaver, fx opsætning ved arrangementer, tekster til medlemsblader, men det kan også opgaver som fundraising eller medvært ved en gåtur eller cafe.

Sorggruppeleder for forældre, der har mistet et barn

Vi søger desuden altid nye kontaktpersoner og sorggruppeledere til at lede foreningens sorggrupper rundt omkring i landet. kontaktpersoner og sorggruppeledere er forældre, der selv har mistet et barn, men som i dag er et sted i sorgen, hvor de har overskud til at støtte andre forældre.

Hvis du som forælder ønsker at starte processen med at blive kontaktperson eller sorggruppeleder, skal du igennem et kompetenceudviklingsforløb. Dette forløb består af deltagelse i kurser samt et føl-forløb, der aftales med vores koordinatorer. Derudover skal du til en screeningssamtale hos en af vores tilknyttede psykologer eller psykoterapeuter.

På Sjælland samarbejder vi med psykolog Helene Grau om disse samtaler, og i resten af landet har vi et samarbejde med Det Nationale Sorgcenters psykologer, der varetager screeningssamtalen flere steder i landet. Samtalerne er til for at sikre, at du føler dig klar til opgaven som sorggruppeleder, og der vil fx være mulighed for at vende emner, som du måske har tænkt på kan blive svære i mødet med gruppen eller noget som du er opmærksom på.

Derudover tilbydes sorggruppeledere løbende intern og ekstern supervision for at sikre trivsel i det frivillige arbejde med sorggrupperne.

Du er meget velkommen til at sende en mail til kontakt@mistetbarn.dk med lidt om dig selv og hvorfor du gerne vil være sorggruppeleder.

  • Ansøgning ved kontakt til sekretariat/koordinatorer.
  • Kompetenceudviklingsforløb bestående af introkursus for kommende kontaktpersoner/sorggruppeledere og kursus 1 med undervisning ved intern underviser hos Mistet Barn og kursus 2 ved ekstern underviser/psykolog fra Det Nationale Sorgcenters.
  • Følforløb, enten i en sorggruppe eller ved aftale om deltagelse på cafemøder.
  • Screeningssamtale ved Helene Grau eller Det Nationale Sorgcenter.
  • Intern supervisions ved opstart og opfølgning

Andre frivillige opgaver

Andre frivilligopgaver: Der er ikke et krav om, at man skal tage et bestemt antal opgaver eller at man på sigt skal blive kontaktperson /sorggruppeleder. Vi vil forsøge at matche opgaver efter dine ønsker. Det vigtigste er at du har en interesse i at være en del af foreningen.

Idékatalog over opgaver i foreningen:

  • Sociale medier
  • Skrive artikler til vores nyhedsbreve samt årsblad, der udkommer en gang årligt
  • Være arrangements-tovholder
  • Hjælpe med afvikling af arrangementer
  • Fundraising
  • Være kontaktperson/sorggruppeleder fx lede cafemøde eller sorggrupper rundt omkring i landet
  • Bestyrelsen – Medlemmer vælges ind ved Årsmødet i marts.

Vil du høre mere, så kontakt vores os på  kontakt@mistetbarn.dk.