Sorggruppe – Spørgsmål & svar

Sorggruppe – Spørgsmål & svar

Hvor tidligt efter mit barns dødsfald skal jeg starte i en sorggruppe?


Det er ikke muligt at sige noget om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at starte i en sorggruppe. Nogle starter lige efter barnets dødsfald, mens andre venter. Det er en helt personlig beslutning.


Skal jeg tilmelde mig for at komme i sorggruppe?


Ja, for at komme i sorggruppe, skal du tilmelde dig. Det gør du ved at kontakte vores koordinator, som herefter vil forsøge at sammensætte en sorggruppe.


Kan jeg komme i sorggruppe med det samme?


Desværre kan der være ventetid på at komme i en sorggruppe i det område, hvor du har din bopæl, men der vil altid være mulighed for en kontakt til én af foreningens kontaktpersoner. Vi afholder også cafeaftener/informøder i Storkøbenhaven, hvor du kan møde op uden tilmelding.


Koster det penge at komme i sorggruppe?


Det koster ikke noget at deltage i en sorggruppe, men du skal være medlem af Forældreforeningen – Vi har mistet et barn.

Det årlige medlemskontingent er 200 kr. for enlige og 400 kr. for par. (2019)


Mit barn var voksent og boede ikke længere derhjemme. Kan jeg stadig deltage i en sorggruppe?


Ja, du kan deltage i en af vores sorggrupper, uanset barnets alder. Dog henviser vi til Landsforeningen Spædbarnsdød, hvis dit barn døde under graviditeten eller under og/eller umiddelbart efter fødslen og op til 1 års alderen.


Min ægtefælle ønsker ikke at deltage i en sorgruppe. Må jeg komme alene?


Ja, naturligvis! Vi sørger alle forskelligt og det er muligt, at din ægtefælle ikke er klar til at komme i en sorggruppe eller ikke ønsker at deltage i en sådan, men du er altid velkommen alene!


Må jeg tage en ven med i sorggruppe den første gang?


Nej, desværre! Vores sorggrupper er kun for ligestillede – altså for andre forældre, der også har mistet et barn, så derfor er denne mulighed desværre udelukket.


Deltager mænd også i sorggrupper?


Ja, mænd sørger også og er ligeså velkomne i vores sorggrupper som kvinder. I nogle sorggrupper er der lige så mange mænd som kvinder (ofte par) men oftest er der flest kvinder.


Kan enlige også deltage i en sorggruppe?


Ja, naturligvis!


Hvad sker der i en sorggruppe?


En sorggruppe ledes af en såkaldt ”kontaktperson”, der selv – for mindst 5 år tilbage – har mistet et barn og dermed har nogle forudsætninger for at forstå andre i lignende situation. En sorggruppeaften starter typisk med, at hvert enkelt medlem fortæller sin historie og hvad man nu har på hjertet. Kontaktpersonen sørger for, at alle får taletid. Det er herefter op til kontaktpersonen at følge op på det, der bliver sagt. Der vil ofte være et bestemt tema, som fylder meget i sorggruppen.


Mit barn døde af ____. Er jeg stadig velkommen i en sorggruppe?


Ja, alle familier, der har mistet et barn er velkommen – uanset dødsårsag.


Jeg har svært ved at få passet mine andre børn. Er det i orden at tage dem med i sorggruppen?


Vores sorggrupper er for forældre, der har mistet et barn og det er ikke muligt at tage andre børn med i sorggruppen. Vi beklager! Du bliver desværre nødt til at finde en pasningsordning. Endvidere henviser vi til sorggrupper for børn og søskende, der bl.a. afholdes af "Kræftens Bekæmpelse", "Søskendekram" og "Børn og Unge". Mit barn døde for 7 år siden og sorgen rammer mig først nu. Er det for sent for mig at deltage i en sorggruppe? Sorgen rammer os forskelligt. For de fleste fylder den mest i tiden umiddelbart efter dødsfaldet, mens der for andre kan gå mange år, før de bliver opmærksom på den. Uanset hvad, så er du er altid velkommen i en sorggruppe så snart du selv er klar.


Hvor lang tid skal jeg deltage i en sorggruppe?


De fleste deltager typisk i 2 – 3 år i en sorggruppe. Det aftales i gruppen, i samråd med kontaktpersonen. Så længe man har lyst og har et behov for at mødes i sorggruppen, er man velkommen til at fortsætte.


Hvorfor er det en god ide at deltage i flere sorggruppe møder, før jeg beslutter mig for om det er noget for mig?


Det første møde i en sorggruppe kan for nogen være en stærk oplevelse – både følelsesmæssigt og psykisk – dels ved at fortælle sin egen historie og ved at høre de andres tab. Efter nogle møder, hvor man kommer til at lære de andre i sorggruppen at kende, bliver det som regel lettere at deltage i sorggruppen.

POST-ADRESSE

Forældreforeningen

- Vi har mistet et barn

Charlotte Brodersen (Kasserer)

BB Bogføring I/S - Køge, Robenheje 21, 4600 Køge


CVR-nr. 33523696

Nykredit: reg. 5492 konto 7032980


KONTAKT OS

Koordinator 

Charlotte Bjerre Larsen

koordinator@mistetbarn.dk

Koordinator tlf.: +45 6169 7871


Formand 
Julie Hildebrandt-Hæsum Bender

julie@mistetbarn.dk


Kontaktperson tlf.: +45 2560 7076

FØLG OS

Åben facebookside

Lukket facebook-gruppe for medlemmer

© Copyright. All Rights Reserved.